Az ellenőrző anyajegy vizsgálatra akkor van lehetőség, amikor a páciens bármilyen okból ellenőriztetni szeretne egy adott képletet/képleteket (legfeljebb 3 db), de még nem esedékes a kontrollvizsgálata, illetve amennyiben ezt a vizsgálatot javasoltuk az előző szűrési eredményében.

Felhívjuk figyelmét, hogy ezt a típusú vizsgálatot a már korábban teljes körű melanoma szűrésen részt vett pácienseink vehetik igénybe, a szűrési értesítőben szereplő kontrollidőn belül.

A javasolt kontrollidő letelte idő után ez a vizsgálat már nem elérhető, csak egy újabb, teljes körű melanoma- és bőrrákszűrésre van lehetőség.

Mi történik az anyajegy szűrés során?

  • Részletes adatfelvétel.
  • Az érintett anyajegyek és régió orvosi vizsgálata.
  • Felvételek készítése az érintett anyajegyekről (max. 3 db) és régióról kétféle speciális kamerával.
  • Előzetes szóbeli orvosi szakvélemény a helyszínen a páciens rizikójáról és anyajegyeiről.

Mi történik a szűrést követően?

  • A vizsgálat során felvett adatok és a rögzített képek elemzése, összehasonlítása a korábbi felvételekkel a kiértékelő szakorvos által, aki ennek alapján elkészíti az egyénre szabott szűrési eredményt.
  • Főorvosi kontroll: amikor műtéti javaslat szerepel a szűrési eredményben, vagy a kiértékelő szakorvos konzíliumot kér, a MelanomaMobil egyik vezető főorvosa is végig nézi az esetet a legmagasabb szintű minőségbiztosítás és kontroll céljából.

Habár a MelanomaMobil az egyik legfejlettebb technológiával és protokollal dolgozik, 100%-os biztonság és védelem ezen szűrés esetén sem garantálható, még akkor sem, ha a MelanomaMobil munkatársai és szakemberei minden tőlük telhetőt megtesznek a legmagasabb szintű biztonság és védelem elérése érdekében.