Orvosaink

A MelanomaMobil® magas minőségű sztenderdje alapján valamennyi orvosunk, olyan képzési folyamaton megy keresztül, amellyel biztosítani tudjuk, hogy minden az előírt speciális szűrési módszerünknek megfelelően történjen.

Míg a szűrőorvosaink a rendelőben végzik a teljes testfelületes melanoma vizsgálatot, a kiértékelő orvosaink a háttérben végzik a minden anyajegyre kiterjedő összehasonlító vizsgálatokat.

Szűrőorvosaink

Szűrőorvosainkkal személyesen találkozhatnak a rendelőinkben mivel ők végzik a teljes testfelületre kiterjedő alapos vizsgálatot.
Szűrőorvosaink jelentős tapasztalattal és szakmai érdeklődéssel rendelkeznek a melanoma szűrés és dermatoszkópia területén. A MelanomaMobilnál igyekszünk ezt a szakmai érdeklődést folyamatos képzésekkel és visszajelzésekkel tovább mélyíteni. Fontosnak tartjuk, hogy minden orvosunk szakmai kihívásnak tekintse ezt a területet, ahol csak megfelelő szakmai alázattal, szorgalommal és képzéssel lehet fejlődést elérni. A melanoma felismerése nehéz szakmai feladat, amely igényli ezt a típusú szakmai alázatot és hozzáállást.

Kiértékelő orvosaink

Kiértékelő orvosaink mindegyike rendelkezik a dermatoszkópos felvételek elemzése terén szükséges gyakorlattal, és szakmai elhivatottsággal a dermatoszkópia iránt. Éves szinten több, mint félmillió képletet véleményeznek.
A kiértékelés során átnézik a páciens adatait, a szűrést végző orvos szakmai véleményét , a páciens anyajegyeit és ezt követően, a teljes kép alapján írják meg a szűrési értesítőt. Amikor a páciens már legalább második alkalommal jön, akkor ők azok, akik egyenként összehasonlítják a felvételeket az előző szűréseken készült felvételekkel, így nyílik lehetőség arra, hogy akár a legapróbb változásokat is észrevehessék.
Ha valamelyik képletnél a kiértékelő orvosok eltávolítást javasolnak vagy konzíliumot kérnek, úgy legalább még egy harmadik orvos, a vezető orvosunk is véleményezi a leleteket.
Előfordulhat, hogy egy helyszíni vizsgálat során a pusztán kézi dermatoszkópos módszer alkalmatlan egy korai stádiumban lévő melanoma felismerésére, annak alig észrevehető jelei miatt.
A MelanomaMobil® módszerének előnye pont abban rejlik, hogy az előzetes szóbeli véleményezés után még egy alapos, minden anyajegyet összehasonlító kiértékelő szakorvosi munka is következik, mellyel a korai melanomák nagyobb eséllyel észlelhetőek.