A H Derma Kft egy olyan mesterséges intelligencia kialakítását valósítja meg a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból támogatott program keretében, mely az általa végzett melanoma szűrővizsgálati folyamatokat támogatja és fejleszti. A Társaságunk a projekt megvalósítására elnyert 19,92 millió forintos vissza nem térítendő támogatást.

 

A projekt során egy olyan speciális állvány kialakítása történik meg, melyen az elhelyezett kamera automata szoftver vezérlést kap annak érdekében, hogy a teljes test felvételek elkészítése sztenderdizáltabbá váljon. Ezen felvételek felvételek importálásra kerülnek a mesterséges intelligenciával megtámogatott rendszerbe, mely rendszer összehasonlító analízist fog lefuttatni. Fontos hangsúlyozni, hogy a mesterséges intelligencia nem fog diagnózist felállítani, hanem hatékonyabbá teszi és támogatja a kiértékelő orvos munkáját.

 

A H Derma Kft. 2007-es alapítása óta egy teljesen új, összehasonlító vizsgálati módszerrel dolgozó vállalkozás a melanoma szűrés területén. Jelen projekt keretében megvalósuló fejlesztésnek köszönhetően olyan pácienseket is el lehet majd látni, akikre a mesterséges intelligencia fejlesztés nélkül, már nem jutott volna kapacitás.

 

A projekt a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból kerül támogatásra 19,92 millió forint értékben.

 

További információ kérhető:

+36 (70) 337-3333

bhorvath@melanomamobil.co.uk

 

A projekt azonosítószáma: 2020-1.1.1-KKV-START-2021-00338

Tervezett kezdés 2021.07.01, tervezet befejezés 2022.09.13., Támogatás aránya: 60,00%