Óvjuk bőrünket egészséges életmóddal!

2021.09.30. / MelanomaMobil
Óvjuk bőrünket egészséges életmóddal

Szerencsére ma már egyre többen fordítanak figyelmet egészségük megőrzésére, az egészséges táplálkozásra, a rendszeres testmozgásra, amely elengedhetetlen egészségünk megóvásához. Legnagyobb szervünk, a bőrünk sem kivétel ez alól, hiszen az egészséges bőr megőrzése is figyelmet igényel. Ahogy a legtöbb betegség, úgy a melanoma kialakulása is összefüggésben áll életmódunkkal.

Egészségünk megőrzésének egyik legfontosabb része táplálkozásunk. Bőrünk egészségéhez hozzájáruló tápanyagokat is étkezésünkkel juttathatjuk szervezetünkbe, ezáltal táplálva bőrünket. A bőrrák megelőzésében nagy szerepe van a D-vitaminnak, mely ugyan napozással is szervezetünkbe jut, azonban sokkal egészségesebb és biztonságosabb módja a D-vitamin pótlásának az étrendünk változtatása. A D-vitaminon kívül sok más értékes tápanyaghoz juthatunk hozzá a megfelelő étrenddel, amely segít immunrendszerünk erősítésében. A gyenge immunrendszer sajnos szintén hozzájárul a melanoma kockázatának növekedéséhez. A nyári szezonális gyümölcsök, málna, eper, szeder és az antioxidánsokban gazdag áfonya nagyban hozzájárul egészségünkhöz. Ajánlott még a magas Omega zsírsav tartalmú ételek fogyasztása, mint a tenger gyümölcsei, a lazac, tonhal valamint a csonthéjasok, növényi olajok és a chia mag.

Elmondhatjuk tehát, hogy bőrünk egészségéért és a bőrrák kialakulásának megelőzéséért mi magunk is tehetünk az egészséges életmóddal, valamint a megfelelő bőrvédő krémek használatával, ha rendszeresen tartózkodunk a szabad levegőn. Ezeken felül azonban ne feledkezzünk meg a rendszeres bőrvizsgálatról sem.

A melanoma kialakulását rendszeres anyajegy-és bőrrák szűréssel időben észrevehetjük. A MelanomaMobil teljes körű, részletes bőrtérképpel készülő vizsgálata során minden anyajegyről és bőrelváltozásról felvétel készül. A későbbi kontrollvizsgálatokon így minden anyajegy összehasonlításra kerül, ezáltal az apróbb változásokat is észlelhetjük.