Az anyajegy eltávolításról

2021.04.15. / MelanomaMobil

Orvosi javaslatra történő műtétek

Terápiás műtét: Ha a szűrés során melanoma gyanús anyajegyet vagy bőrrákot diagnosztizálunk, azonnali operációt javasolunk, hiszen az idő ilyen esetben nagyon fontos tényező.

Megelőző műtét: A túlzott szabálytalanságot mutató anyajegyeknél, melyeknél a szerkezet, vagy a változás alapján felmerül a melanoma kialakulásnak veszélye, megelőző műtétet javasolunk. Ezeket a műtéteket is érdemes nagyon komolyan venni, mivel az ilyen operációknál is kiderülhet a szövettani eredményből, hogy már egy korai melanomát távolítottunk el a páciensről. A megelőző műtétet bárhol elvégeztetheti, amennyiben minket választ, a MelanomaMobil segít ennek megszervezésében partnerklinikánkon. További információért kérjük, hívja ügyfélszolgálatunkat.

Kérjük, ha más helyen történik a műtét, mindenképpen juttassa el hozzánk a szövettani eredmény másolatát (e-mailben vagy levélben).

Tévhitek az anyajegy eltávolításról

Jobb, ha nem nyúlunk hozzá, nem bolygatjuk meg”. Itt fontos tudni, hogy a műtétből nem lehet baj, csak abból, ha valami a bőrön marad, ami nem oda való.

Távolítsunk el minél több anyajegyet”. Ezzel csak részben tudjuk csökkenteni a melanoma kialakulásának rizikóját, hiszen az az ép bőrön is kialakulhat, nem csak anyajegyek talaján.

További információkért és az eltávolítás megszervezéséért hívja ügyfélszolgálatunkat.